Ciao ciao! :)
This is one of the first recipes I made when I started avoiding milk. I wanted to make something good, but not fat; something creamy, but butter-free; something to fill my mushroom crêpes without feeling guilty. The solution I found was this nice béchamel sauce. :)
Here it is!
Ingredients
- 300 ml of soy milk
- 2 tbsp of flour
- a pinch of salt
- a pinch of nutmeg
- a drizzle of evo oil
Directions
- Put milk, oil, nutmeg and salt in a bowl and blend for a couple of mins.
- Add flour and keep on blending - so that the sauce doesn't go lumpy.
- Put it in a (nonstick) pan and bring it to the boil while gently stirring.
- It will thicken a bit and will be ready in 10 mins.
- Leave it to cool and keep refrigerated for 2 hours before using it.
Easy, quick and good! :)
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Ciao ciao! :)
Questa è una delle prime ricette che ho fatto quando ho iniziato a evitare il latte. Volevo qualcosa di buono, ma non grasso; qualcosa di cremoso, ma senza burro; qualcosa con cui riempire le mie crêpes ai funghi senza sentirmi in colpa. Il risultato è stato questa besciamellina qui! :)
Ingredienti
- 300 ml di latte di soia
- 2 cucchiai di farina
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- un filo d'olio evo
Preparazione
- Versate latte, olio, sale e noce moscata in un recipiente e miscelare il tutto per qualche minuto con un frullatore a immersione.
- Aggiungete la farina e continuare a miscelare - serve a non formare grumi.
- Trasferite il composto in una pentola antiaderente e portate a ebollizione a fuoco lento, mescolando.
- Una volta raggiunta la densità desiderata (circa 10 minuti), versate la besciamella in un contenitore e lasciate raffreddare.
- Conservatela in frigo per un paio d'ore prima dell'utilizzo.
Semplice, rapida e buona! :)
Mmmmmm....mi piace, bechamel vegan <3
RispondiEliminaCiao urban vegan! :)
RispondiEliminaGlad you like it!