mercoledì 3 ottobre 2012

VeganMoFo: Insalata d'orzo


Hello world! :)

I know it's Autumn, but it's not that cold and leaves are still on their trees, so... why not trying a barley salad? ;)

I like salads and I thought rice salad was my favourite, but when I tried barley... awww, I liked it sooo much! :)
This salad is really simple - really really really simple! Like, a kid could make it better than me! - but it's nice and colourful and it reminds me of the sunny days I spent by the seaside last Summer a few weeks ago! ;)

So, here it is!


Ingredients
  • barley
  • tomatoes
  • carrots
  • lettuce or iceberg lettuce
  • corn
  • evo oil
  • a pinch of salt
Consider 70-80 gr of barley per person. As for vegetables, add them as much as you like! ;)

Directions
  • Add a pich of salt to water and bring it to the boil.
  • In the meanwhile, peel and shred carrots; peel, remove seeds and chop tomatoes; shred salad, and wash corn.
  • Put everything - except corn - in a large bowl and add a drizzle of oil and a pich of salt. And blend together.
  • When water boils, put barley in there and wait for 30 mins (if it's pearl barley, otherwise you should wait roughly an hour).
  • Drain barley in a colander and add it to the salad, blend and then add corn.
  • If you like, you can add olives, capers, tofu, peppers, mushrooms and vegenaise. But this time I didn't do it! :)
Enjoy! :)

*************************
Ciao! :)

Dato che non è ancora autunno inoltrato, ma c'è ancora il sole e la temperatura non mi dispiace affatto, mi sono buttata su un'insalata d'orzo, che mi ricorda tanto l'estate appena trascorsa.

Ricetta-non-ricetta: è talmente semplice che potrebbe farla anche un bambino!

Ingredienti

  • orzo
  • pomodori
  • carote
  • insalata
  • mais
  • olio evo
  • sale q.b.
Orzo: circa 70-80 gr a persona. Verdure: tutte quelle che volete! ;)

Preparazione

  • Portare a ebollizione l'acqua salata.
  • Nel frattempo, pelare e sminuzzare le carote; pelare, togliere i semi e tagliare a dadini i pomodori, sminuzzare l'insalata e lavare il mais.
  • Mettere tutte le verdure - tranne il mais in una ciotola - e aggiungere un filo d'olio e un pizzico di sale.
  • Quando l'acqua bolle, buttare l'orzo e attendere 30 minuti per la cottura (se è orzo perlato, altrimenti i tempi si allungano fino a circa un'ora).
  • Scolare l'orzo e aggiungerlo alle verdure, mescolare e aggiungere il mais.
  • A piacere si possono aggiungere olive, capperi, peperoni, tofu, funghi e veganese per condire. Stavolta, però, io non li ho aggiunti! ;)
Enjoy! :P



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