Hello! :)
This is the lunch I had today. I was in a hurry, but I wanted to try something new and I'm happy with the result I got! :)
I had a bowl full of okara in my fridge and I didn't know what to do, so I thought I could make some okara and zucchini patties, and it was the best choice - I think I'm going to make more patties tomorrow and freeze them! :)
Here they are!
Ingredients
- 150 gr of soy okara
- 1 tbsp of almond okara
- 1 courgette/zucchini
- 1 small potato
- 4 tbsp of breadcrumbs + a couple of spoons to coat
- 1 tbsp of sesame seeds
- a pinch of salt
- a pinch of black pepper
- a pinch of sweet paprika
- a drizzle of evo oil
Directions
- Peel your zucchini and potato, cut them into cubes and put them in a skillet with a little water, just to soften them up and season them.
- Add soy okara to the veggies and cook it for a few mins.
- Put everything in a bowl, add almond okara and blend it.
- Add breadcrumbs and sesame seeds.
- Now you can make your patties, coat them with breadcrumbs and cook them in a skillet or in the oven.
For the sauce
- 1 tbsp of almond okara
- 1 tbsp of water
- 2 tsp of tahini
- a pinch of salt
- some evo oil, until you cover the okara
Buon appetito! :)
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Ciao ciao! :)
Oggi ho preparato il pranzo in fretta, ho fatto un esperimento nuovo e sono proprio contenta! :)
Avevo un bel po' di okara e volevo usarla, così ho pensato di fare questi mini-burger e, dato che si è rivelata un'ottima scelta, penso proprio che nei prossimi giorni ne farò ancora e li congelerò.
Ingredienti
- 150 gr di okara di soia
- 1 cucchiaio di okara di mandorle
- 1 zucchina
- 1 patata piccola
- 4 cucchiai di pangrattato + un paio di cucchiai per impanare
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero
- 1 pizzico di paprika dolce
- un filo d'olio evo
Preparazione
- Mondate le verdure, tagliatele a cubetti e mettetele in una padella con un po' d'acqua, giusto per ammorbidirle. Aggiungete le spezie e l'olio.
- Aggiungete l'okara di soia e cuocete per qualche minuto.
- Ora trasferite il tutto in una ciotola, aggiungete l'okara di mandorle e frullate.
- Aggiungete il pangrattato e i semi di sesamo e mescolate.
- Ora siete pronti per formare i mini-burger, impanarli e cuocerli in padella o in forno.
Per la salsa
- 1 cucchiaio di okara di mandorle
- 1 cucchiaio d'acqua
- 2 cucchiaini di tahin
- un pizzico di sale
- olio evo fino a coprire l'okara
Enjoy! :)
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