giovedì 25 ottobre 2012

VeganMoFo: Mini-burger di okara e zucchine

Hello! :)

This is the lunch I had today. I was in a hurry, but I wanted to try something new and I'm happy with the result I got! :)
I had a bowl full of okara in my fridge and I didn't know what to do, so I thought I could make some okara and zucchini patties, and it was the best choice - I think I'm going to make more patties tomorrow and freeze them! :)

Here they are!



Ingredients
  • 150 gr of soy okara
  • 1 tbsp of almond okara
  • 1 courgette/zucchini
  • 1 small potato
  • 4 tbsp of breadcrumbs + a couple of spoons to coat
  • 1 tbsp of sesame seeds
  • a pinch of salt
  • a pinch of black pepper
  • a pinch of sweet paprika
  • a drizzle of evo oil


Directions
  • Peel your zucchini and potato, cut them into cubes and put them in a skillet with a little water, just to soften them up and season them.
  • Add soy okara to the veggies and cook it for a few mins.
  • Put everything in a bowl, add almond okara and blend it.
  • Add breadcrumbs and sesame seeds.
  • Now you can make your patties, coat them with breadcrumbs and cook them in a skillet or in the oven.


For the sauce
  • 1 tbsp of almond okara
  • 1 tbsp of water
  • 2 tsp of tahini
  • a pinch of salt
  • some evo oil, until you cover the okara
Blend for a few mins and it's ready to serve!

Buon appetito! :)

******************************
Ciao ciao! :)

Oggi ho preparato il pranzo in fretta, ho fatto un esperimento nuovo e sono proprio contenta! :)
Avevo un bel po' di okara e volevo usarla, così ho pensato di fare questi mini-burger e, dato che si è rivelata un'ottima scelta, penso proprio che nei prossimi giorni ne farò ancora e li congelerò.

Ingredienti
  • 150 gr di okara di soia
  • 1 cucchiaio di okara di mandorle
  • 1 zucchina
  • 1 patata piccola
  • 4 cucchiai di pangrattato + un paio di cucchiai per impanare
  • 1 cucchiaio di semi di sesamo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero
  • 1 pizzico di paprika dolce
  • un filo d'olio evo


Preparazione
  • Mondate le verdure, tagliatele a cubetti e mettetele in una padella con un po' d'acqua, giusto per ammorbidirle. Aggiungete le spezie e l'olio.
  • Aggiungete l'okara di soia e cuocete per qualche minuto.
  • Ora trasferite il tutto in una ciotola, aggiungete l'okara di mandorle e frullate.
  • Aggiungete il pangrattato e i semi di sesamo e mescolate.
  • Ora siete pronti per formare i mini-burger, impanarli e cuocerli in padella o in forno.


Per la salsa
  • 1 cucchiaio di okara di mandorle
  • 1 cucchiaio d'acqua
  • 2 cucchiaini di tahin
  • un pizzico di sale
  • olio evo fino a coprire l'okara
Frullate per qualche minuto ed è pronta!

Enjoy! :)


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