venerdì 26 ottobre 2012

VeganMoFo: Polenta

Hi there! :)

Today, I had polenta for lunch. It's unbelievable to realize that a lot of traditional dishes are vegan, but people don't think of it!

Polenta is an ancient dish based on corn flour, water and salt and it's widespread especially in northern Italy. However, there are several kinds of polenta depending on the region or on the city, and here (I live in Rome), we use to cut it into slices and fry it the following day, when there's some polenta left - but this is not the case! ;)

Here's my polenta!




Ingredients
  • 80-100 gr of corn flour per person
  • 320-400 ml of water
  • a pinch of salt

Directions
  • Warm up the water - so that flour doesn't go lumpy - and add salt.
  • Add corn flour and stir, stir, stir gently for about 30-35 mins - but quick polenta needs roughly 8-10 mins to cook.
  • When it's ready, put your polenta on a wooden chopping board (for a traditional effect!) and season as you like - I made a simple tomato sauce, but you can be more creative! ;)

Buon appetito! :)

********************************

Ciao ciao!

Oggi ho preparato la polenta. Tanti piatti della nostra tradizione sono vegani o facilmente veganizzabili, eppure non ci pensa nessuno. Non è incredibile?

Speravo ne avanzasse un po' per cimentarmi nella polenta fritta - anche se di norma preferisco evitare i fritti - ma non è avanzato nulla. Sarà per la prossima! ;)


Ingredienti
  • 80-100 gr di farina di mais a persona
  • 320-400 ml d'acqua
  • un pizzico di sale

Preparazione
  • Riscaldate l'acqua - in modo tale che non si formino grumi - e aggiungete il sale.
  • Versate la polenta e iniziate a mescolare, mescolare, mescolare lentamente per circa 30-35 minuti - o solo 8-10 mins, se usate la versione rapida.
  • Quando è pronta, versatela su un tagliere e conditela a piacere - io ho preparato un sughetto semplice, ma voi potete essere più creativi di me! ;)

Enjoy!

2 commenti:

Ti potrebbero anche interessare:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...